Lof voor 'Grote Vriendelijke Reus' Weghorst: "Een verademing"

19 februari 2022, 22:15

Wout Weghorst heeft zich in korte tijd populair gemaakt bij de achterban van Burnley. De in degradatienood verkerende Premier League-club pakte zaterdagavond dankzij de Nederlandse spits drie belangrijke punten tegen Brighton & Hove Albion (0-3). Weghorst was daarbij goed voor een goal en een assist. 

Om te beginnen heeft Weghorst met zijn optredens zijn eigen trainer Sean Dyche al snel overtuigd van zijn kwaliteiten. "Wout heeft het vanaf het begin fantastisch gedaan", merkte de Engelsman op in gesprek met de BBC. "Zoals ik hem op de training aan het werk heb gezien, zou het me verbazen als hij niet meer scoort. Hij is een verademing geweest. Ook in verdedigend opzicht levert hij veel arbeid. Het is topprofessional."

Ook de Britse omroep zelf was lovend over het optreden van Weghorst. 'Hij heeft een uitstekende start gekend bij Burnley en was tegen Brighton dé speler die het verschil maakte. Hij was de gehele middag een grote ergernis voor de verdediging van Brighton, maar het begon allemaal met een perfecte afronding bij zijn doelpunt. Met zijn assist liet hij zowel zijn technische als zijn fysieke kwaliteiten zien en de kans op een ommekeer in een moeilijk seizoen voor Burnley is plotseling erg groot.'

The Sun genoot eveneens van de Nederlandse spits, die het na zijn eerste Premier League-doelpunt maar nauwelijks droog hield. 'Het twee meter lange monster veranderde voor even in de Grote Vriendelijke Reus toen na zijn eerste goal voor The Clarets tegen de tranen moest vechten', schreef de krant. 

Zie ook: Bekijk hier de droommiddag van Weghorst met prachtgoal én assist

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen