City verliest voor eerst sinds oktober, Liverpool ziet kans schoon

19 februari 2022, 20:27

Manchester City heeft de titelstrijd in Engeland weer helemaal opengegooid. Het won met 2-3 van Tottenham Hotspur, mede dankzij een meedogenloze Heung-Min Son. Dat betekent dat Manchester City voor het eerst sinds eind oktober weer eens een competitiewedstrijd verliest en dat Liverpool de kans krijgt om op drie punten te komen van de koploper.

Qua statuur stond er zaterdagavond een Engelse topper op het programma, maar de pijnlijke realiteit voor Tottenham was dat die naam te veel eer aan deed voor de stand in de Premier League. Tottenham bekleedt namelijk de zevende plek in de competitie en staat een straatlengte achter op de nummer één. Zowel Nathan Aké als Steven Bergwijn begonnen op de bank.

Vanaf daar zagen zij Tottenham razendsnel op voorsprong komen door een treffer van Juventus-huurling Dejan Kulusevski. Daarvoor mocht hij wel teamgenoot Son bedanken, die alleen op de keeper af ging, maar zich niet zelfzuchtig toonde. Nog voor rust maakte City wel gelijk, door een enorme ketser van doelman Hugo Lloris. In zijn vierhonderdste wedstrijd voor Tottenham liet hij een bal los, waardoor Ilkay Gündogan de 1-1 maakte.

Gelukkig voor de jubilaris kwam het uiteindelijk toch nog goed, want wederom op aangeven van Son, die de bal achter de verdediging legde, maakte Harry Kane de 1-2. Even later leek hij ook nog de 1-3 te maken, maar de VAR annuleerde het doelpunt wegens buitenspel. Een penalty leek Manchester City alsnog te redden, maar de benutte strafschop van Riyad Mahrez in minuut 92 bleek niet genoeg. Twee minuten later kroonde Kane zich alsnog tot matchwinner door op aangeven van Kulusevski de 2-3 te maken. Door de nederlaag staat City nog maar zes punten voor op Liverpool, dat nog een wedstrijd tegoed heeft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen