Oranje Leeuwinnen met drie debutanten eenvoudig langs Finland

19 februari 2022, 19:58   Bijgewerkt: 19 februari 2022, 20:03

De Oranje Leeuwinnen hebben zaterdagavond tegen Finland de eerste zege in het Tournoi de France geboekt. In een wat andere formatie dan normaal won de ploeg met 0-3, door doelpunten van Caitlin Dijkstra en Katja Snoeijs (2). Drie Leeuwinnen maakten hun interlanddebuut in het vriendschappelijke treffen.

Helemaal gepland was het debuut van het drietal niet. De ploeg van bondscoach Mark Parsons kreeg in aanloop naar het oefentoernooi in Frankrijk echter met veel coronagevallen te maken. In de openingswedstrijd tegen Brazilië konden om die reden Ajax-aanvaller Romee Leuchter (21) en PSV-aanvaller Esmee Brugts om die reden al hun interlanddebuut maken. Vandaag stonden zij opnieuw in de basis, net als de twee nieuwe debutanten: middenvelder Kayleigh van Dooren (22) en keeper Daphne van Domselaar (21), allebei spelend voor FC Twente.

Een andere Twente-speelster, verdediger Caitlin Dijkstra, opende na 23 minuten spelen de score tegen Finland. Een kwartier later was het spits Katja Snoeijs die na een perfecte bal van Samantha van Diemen de voorsprong kon verdubbelen. Ook de 0-3 kwam op naam van Snoeijs. Kort na rust tekende de speelster van Bordeaux voor die eindstand.

Die comfortabele voorsprong gaf Parsons de gelegenheid om een kwartier voor tijd nog eens een debutant het veld in te sturen. De twintigjarige Ajax-aanvaller Chasity Grant mocht haar eerste minuten in Oranje maken. Aan de eindstand veranderde niets meer. Oranje kon drie punten bijschrijven en gaat voorlopig aan kop in het Tournoi de France.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!