'Verrassend: Atlético Madrid sorteert voor op vertrek Simeone'

19 februari 2022, 19:19

Diego Simeone zou zijn status als langstzittende trainer in de Europese top wel eens kunnen gaan verliezen. Al sinds december 2011 staat de Argentijn aan het roer bij Atlético Madrid, maar de geruchten over een afscheid beginnen toe te nemen. Atlético zou naar verluidt zelfs al met potentiële opvolgers hebben gepraat.

Het Spaanse Cadena SER wist te melden dat er een forse breuk is ontstaan tussen Simeone en de clubleiding van Atlético. De oorzaak zou zijn dat sportief directeur Andrea Berta zijn ongenoegen over de trainer achter zijn rug om kenbaar maakt. Simeone voelt niet langer het vertrouwen van bovenaf en volgens geruchten wordt er dus al met mogelijke opvolgers gesproken, al werden deze niet bij naam genoemd. 

Uiteraard spelen ook de resultaten een rol bij de al langer bestaande geruchten over een naderend vertrek van Simeone. Vorig seizoen loodste hij Atlético nog voor de tweede keer in zijn tienjarig verblijf in Madrid naar de landstitel, maar dit seizoen is het daar ver van verwijderd. De ploeg staat momenteel op plek vier, liefst twaalf punten achter koploper en rivaal Real Madrid. 

De komende periode zal blijken of er inderdaad een einde komt aan de inmiddels meer dan tien jaar durende samenwerking tussen Simeone en Atlético. Volgens het contract van El Cholo duurt deze eigenlijk nog tot medio 2024.

Lees ook: Atlético herstelt en neemt voorsprong op Barça; puntverlies Bosz

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen