Atlético herstelt en neemt voorsprong op Barça; puntverlies Bosz

19 februari 2022, 19:04   Bijgewerkt: 19 februari 2022, 19:11

Atlético Madrid heeft zich zaterdagavond herpakt na de nederlaag tegen hekkensluiter Levante. Tegen nummer negen Osasuna werd wel 'gewoon' gewonnen dankzij doelpunten van João Felix, Luis Suárez en Ángel Correa. De 0-3 zege betekent dat Atlético klimt naar een Champions League-plek, terwijl FC Barcelona in de achtervolging moet.

De regerend landskampioen Atlético kende al geen sterk seizoen in La Liga, maar de 0-1 nederlaag in eigen huis tegen de hekkensluiter was een nieuw dieptepunt. Revanche was dus noodzakelijk en die boodschap bleek de ploeg al na drie minuten begrepen te hebben. In zijn honderdste wedstrijd als Atlético-speler zette João Felix zijn team vroeg op voorsprong. 

Na rust werd de score verder uitgebreid. Op aangeven van Felix verdubbelde Luis Suárez de voorsprong, waarna invaller Correa laat in de wedstrijd de 0-3 op het scorebord schoot. Atlético bracht het gat met Villarreal, dat eerder op de middag dankzij een uitblinkende Arnaut Danjuma met 1-4 won van Granada, opnieuw op drie punten. Barcelona staat op eenzelfde achterstand, al hebben de Catalanen nog twee wedstrijden minder gespeeld. Morgen (zondag) neemt de ploeg van Xavi het op tegen Valencia.

RC Lens - Olympique Lyonnais 1-1

Tegelijkertijd deed Peter Bosz in Frankrijk geen goede zaken met Olympique Lyonnais. Zijn ploeg had een zege nodig op RC Lens om aansluiting met de subtop te behouden, maar bleef steken op een 1-1 gelijkspel. Het was Lens dat dankzij Jonathan Clauss op 1-0 kwam en zelfs een 2-0 afgekeurd zag worden, waarna Tino Kadewere nog voor rust een punt kon redden. Verder dan dat kwam Lyon niet. Zo is het na dit weekend mogelijk nog verder verwijderd van de plekken twee tot en met vier en zakt het in het slechtste geval weg naar plek acht. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen