Danjuma treedt met heldenrol in voetsporen Van der Vaart

19 februari 2022, 16:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Villarreal heeft zaterdagmiddag uitstekende zaken gedaan in de strijd om de Spaanse Champions League-tickets. Op bezoek bij Granada won de ploeg van trainer Unai Emery met 1-4, waarmee El Submarino Amarillo naar de vierde plaats steeg. Grote man aan de zijde van Villarreal was Arnaut Danjuma, die een hattrick maakte en daarmee in de voetsporen van Rafael van der Vaart trad.

Danjuma opende na een halfuur de score door vanaf de strafschopstip raak te schieten. Hij mocht vanaf elf meter aanleggen na een overtreding van Myrto Uzuni. De Albanese aanvaller leek van het veld te worden gestuurd, maar na ingrijpen van de VAR zette scheidsrechter Jesús Gil Manzano de rode kaart om in een gele.

Nog geen paar minuten na het openingsdoelpunt was Danjuma opnieuw trefzeker. De Oranje-international profiteerde van geschutter in de defensie van Granada, omspeelde de doelman en schoof raak in het lege doel. De wedstrijd werd na een uur weer spannend gemaakt door Serge Aurier, die met een kungfu-trap de bal probeerde weg te werken, maar daarbij een strafschop veroorzaakte.

Waar Granada na de aansluitingstreffer sterker werd, gooide Danjuma de wedstrijd in het slot. De aanvaller mocht na een handsbal van Raúl Torrente opnieuw vanaf elf meter aanleggen en schoot wederom raak. Daarmee trad Danjuma in de voetsporen van Van der Vaart. De voormalig middenvelder was de laatste Nederlander die een hattrick in de Spaanse competitie maakte. Dat deed hij in 2008 namens Real Madrid tegen Sporting Gijon. Moi Gómez maakte diep in blessuretijd nog de 1-4 namens Villarreal.