Xavi is dolblij met Nederlanders en verwacht Memphis snel terug

19 februari 2022, 16:15

Xavi stond zaterdagmiddag de pers te woord in aanloop naar de uitwedstrijd van zijn FC Barcelona tegen Valencia. Onder meer de vorm van Luuk de Jong en Frenkie de Jong kwam ter sprake. Daarnaast ging de trainer in op de fitheid van de nog altijd geblesseerde Memphis Depay.

Te beginnen met Luuk de Jong, die de laatste weken veel indruk maakte bij Barcelona. Dat terwijl zijn komst tot enkele weken geleden nog als onbegrijpelijk werd beschouwd. "Vertrouwen kan alles veranderen", weet Xavi. "Luuk heeft vijf doelpunten gemaakt sinds ik aan het roer sta en hij presteert erg goed. De keren dat we hem nodig hadden, stond hij er. Hij is een garantie, die kwaliteit heeft hij."

Frenkie de Jong staat onder aanzienlijk meer druk bij Barça, maar ook over hem sprak Xavi vooral lovende woorden. "Voor mij is Frenkie een geweldige speler. Hij heeft een stap voorwaarts gezet sinds ik hier ben. Hij is dynamisch en heeft doelpunten gemaakt. Hij is een speler die het verschil kan maken en die nog vele jaren bij de club kan blijven. Hij is erg veeleisend, wil altijd verbeteren en kan in geval van nood ook als centrumverdediger spelen."

Lees ook: Frenkie de Jong weidt uit over één-op-één-sessies met Xavi

Terugkeer Memphis

Met Memphis Depay heeft Xavi nog een stuk minder kunnen werken. Sinds de trainer het stokje overnam van Ronald Koeman is de Nederlandse aanvaller vooral geblesseerd geweest. "Hij heeft met een terugslag te maken gehad, maar is nu zo goed als klaar", vertelde Xavi, die echter nog niet zeker weet of hij tegen Valencia al zal kunnen spelen. "Als het dan niet is, dan zal het tegen Napoli of Athletic Bilbao zijn. Het is een speler die doelpunten kan maken en een goede eindpass heeft. Hij zal belangrijk voor ons zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen