Frenkie de Jong weidt uit over één-op-één-sessies met Xavi

19 februari 2022, 12:50

Frenkie de Jong heeft veel opgestoken van de één-op-één-sessies die hij de afgelopen maanden heeft gehad met Xavi. De 24-jarige middenvelder vertelt in een interview met The Guardian dat hij zo nu en dan plaatsneemt in het kantoor van zijn trainer om wedstrijdbeelden te analyseren.

De Jong is blij met de tips die hij krijgt van Xavi, die uit eigen ervaring weet wat er wordt gevraagd van een middenvelder van Barcelona. "We zijn beide middenvelders met ongeveer dezelfde positie, dus wat dat betreft kan hij me veel leren", vertelt De Jong. "Soms spreken we af in zijn kantoor en laat hij mij beelden van mijn wedstrijden zien. Dan legt hij uit hoe hij ernaar kijkt en wat ik kan verbeteren. We bekijken hoe je jezelf het beste kunt positioneren en wat je in bepaalde situaties het beste kunt doen."

Tot enkele maanden geleden werd De Jong getraind door Ronald Koeman, die eind oktober werd ontslagen. "Ik denk dat veel dingen hetzelfde zijn gebleven, want bij Barcelona speel je altijd in een bepaalde stijl die niet afhankelijk is van de trainer", stelt De Jong. "Maar iedere trainer voegt natuurlijk zijn eigen details toe."

Hoewel De Jong steeds vaker met kritiek te maken krijgt, voelt hij zich nog altijd gelukkig in Barcelona. "Van jongs af aan wilde ik hier spelen, dus wat dat betreft is het een droom die uitkomt. Maar ik had natuurlijk graag meer prijzen gewonnen in mijn eerste twee jaren. In dat opzicht had ik er meer van verwacht. Maar ik ben hier verder heel blij en hopelijk blijft dat nog vele jaren zo."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen