Cocu-lobby bij PSV opmerkelijk: 'Eén en één is twee'

19 februari 2022, 08:14

Het media-offensief van Phillip Cocu (51) heeft voor verbazing gezorgd bij Wim Kieft. Dat de voormalig trainer van PSV na het aangekondigde vertrek van Roger Schmidt zo vaak opduikt bij de club uit Eindhoven, is volgens hem op z'n zachtst gezegd opmerkelijk.

'Van de week verscheen hij op De Herdgang bij een wedstrijd van Jong PSV en is zijn voormalig technisch directeur Marcel Brands, met wie hij succesvol samenwerkte bij PSV, aangesteld als algemeen directeur. Donderdag zat Cocu pontificaal naast commissaris Hans van Breukelen tijdens PSV-Maccabi Tel Aviv. Dan denk je toch: één en één is twee', somt de oud-speler van de Eindhovenaren in zijn column in De Telegraaf op.

Dat Cocu eerder in een interview ook nog eens aangaf dat hij wel open zou staan voor een terugkeer in het Philips Stadion, bevordert de geruchten alleen maar. 'Anders is het een goedkope manier van jezelf presenteren. Op een manier die ook niet bij de persoon Cocu past. Als hij niet in beeld is voor de vacante trainerspositie, dan moet er iemand in de organisatie van PSV z'n vinger opsteken dat dit geen handig gedrag is', stelt Kieft.

Lees ookVI: Naam Peter Bosz valt steeds vaker bij PSV

Wel ziet de oud-spits dat er nog genoeg te verbeteren is in Eindhoven. 'Als je PSV ziet rondhobbelen in de Conference League, dan is dat treurig en niet het niveau waar PSV voor staat. Zo'n derderangs Europees toernooi is leuk voor Vitesse, FC Utrecht of FC Twente, maar niet voor PSV. Maccabi Tel Aviv, de nummer drie van Israël, kon er weinig van, maar van PSV werd je evenmin vrolijk', komt hij met harde kritiek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen