Nieuwe rol voor Max: "Als prof is het voor mij de eerste keer"

18 februari 2022, 11:04

Philipp Max moest zich vrijdagavond laten zien op een voor hem vreemde positie. De vleugelverdediger moest wegens blessures en schorsingen opdraven in het hart van de defensie. Dat was een primeur voor de Duitser, die al lang blij is dat hij eindelijk weer eens in de basis mocht beginnen. Waar hij vorig seizoen nog onomstreden was, is hij inmiddels voorbijgestreefd door Mauro Junior.

"In de onder negentien heb ik er voor het laatst gespeeld, als prof is het voor mij de eerste keer. Ik heb geprobeerd mijn best te doen, dat doe ik trouwens op elke plek. Ik denk dat het best oké ging. We hebben de nul gehouden", vertelt Max tevreden in gesprek met het Eindhovens Dagblad.  Hij zag Cody Gakpo in de elfde minuut de enige treffer van de wedstrijd maken, waardoor Maccabi Tel Aviv werd verslagen. De verdediger was blij met het resultaat, maar nog meer met zijn minuten.

Na mijn corona-infectie had ik best wel wat problemen, daarom was ik blij dat ik een volledige voorbereiding kon draaien op de tweede seizoenshelft. Nu ben ik fit en kan ik het de coach zo moeilijk mogelijk maken. Ik doe mijn best op de trainingen en in de minuten die ik krijg. Wat ik al zei: ik probeer het de coach écht lastig te maken", aldus Max, die altijd hard zal blijven werken, ook nu Mauro de voorkeur krijgt als linksback.

"Dat is ook onderdeel van de teamspirit hè, we doen volop mee in de competitie, zitten in de halve finale van de beker en willen ver komen in de Conference League. Dan heb je écht iedereen nodig", stelt de vleugelverdediger, die vertrouwen heeft dat de Eindhovenaren de volgende ronde gaan halen in het derde toernooi van Europa. "1-0 is een goede uitslag om daarheen te gaan, wij kunnen overal goals maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen