Veerman over vraagtekens: "Lijkt nooit een eind aan te komen"

18 februari 2022, 08:12

Dat Joey Veerman kan voetballen, is geen geheim. Maar zonder bal zijn er vaak twijfels over hem, tot vervelens aan toe. De middenvelder liet tegen Maccabi Tel Aviv zien dat hij ook in defensief opzicht zijn mannetje kan staan, bij de afwezigheid van controleur Ibrahim Sangaré.

Veerman begon met Érick Gutiérrez aan zijn zijde, maar door de blessure van Phillipp Mwene ging de Mexicaan in het hart van de defensie spelen. Daardoor kreeg Veerman de rol van pure controleur, die het middenveld met Mario Götze en Ritsu Doan in balans moest houden. De Volendammers was niet ontevreden over zijn eigen wedstrijd. "Heb je mij zien tackelen in de laatste tien minuten? Dat werd wel even gevraagd. Ik wil de ballen natuurlijk liever vooruit spelen, maar nu was ik op deze manier beslissend voor het elftal."

Toen Veerman deze winter de overstap maakte van sc Heerenveen naar PSV waren er veel vraagtekens over de middenvelder, die bij veel mensen niet bekend stond als gedisciplineerde middenvelder, terwijl hij zelf al meerdere malen aangaf in Friesland de meeste kilometers van alle spelers te lopen. "Ik moet bewijzen dat ik ballen kan afpakken en kan tackelen. Iedereen is daar nog weleens negatief over. Ik had me al bewezen, maar er lijkt nooit een eind aan te komen", doelt hij op de twijfels oer zijn verdedigende arbeid.

Met Veerman in de basis begon PSV flitsend aan het duel met de Israëliërs. Cody Gakpo scoorde na tien minuten de enige treffer van de wedstrijd. "Het eerste halfuur was prima, we speelden goed combinatievoetbal. In de tweede helft zakten we meer terug, ook omdat de tegenstander toen wat beter was aan de bal. Maar veel kansen hebben ze niet gecreëerd. Wij hadden misschien wel die tweede en derde moeten maken", aldus de Volendammer, die vertrouwen heeft in de return. "Al wij de kansen afmaken, gaan we daar gewoon winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen