Schmidt op zijn hoede: "Het gaat zeker niet makkelijk worden"

18 februari 2022, 00:12

Roger Schmidt heeft gemengde gevoelens overgehouden aan de eerste wedstrijd tegen Maccabi Tel Aviv in de tussenronde van de Conference League. Hoewel zijn ploeg zich een aardige uitgangspositie verschafte door met 1-0 te winnen, zat er gevoelsmatig meer in voor de Eindhovenaren.

"Tactisch zag het er goed uit bij ons, maar we hebben een aantal kansen onbenut gelaten", aldus Schmidt na afloop tegen het Eindhovens Dagblad. "Maccabi heeft weinig mogelijkheden gehad en verdedigend hebben we het redelijk gedaan. Ik ben niet bezorgd voor volgende week, maar het is wel een uitdaging. In een vol stadion van de tegenstander wacht ons een lastige opdracht, maar we denken een goede kans te maken."

Door de afwezigheid van André Ramalho, Armando Obispo en Olivier Boscagli begon Philipp Max als centrale verdediger. "Ik wilde niet te veel veranderen en de oplossing met Philipp is gekozen zodat we niet zoveel hoefden te veranderen", licht Schmidt zijn keuze toe. "Philipp heeft het goed gedaan. Na rust hadden we geen back meer op de bank en is besloten om Érick Gutiérrez als centrale verdedigers in te zetten. Het systeem is daarna wat veranderd naar 4-3-3 met de punt naar achteren."

Over een week speelt PSV de return in Israël. "Volgende week moeten we een goed plan hebben, want het gaat zeker niet makkelijk worden", voorspelt Schmidt

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen