Doelpunt Openda houdt kansen Vitesse levend na bezoek in Wenen

17 februari 2022, 20:54

Vitesse heeft donderdagavond de eerste play-off tegen Rapid verloren. In Wenen gingen de Arnhemmers na een dramatische eerste helft met 2-1 onderuit.

Vitesse herpakte zich in de tweede helft en nadat Rapid Wien een rode kaart kreeg, leken de Arnhemmers zelfs kans te hebben op meer. Vitesse, dat Riechedly Bazoer en Matus Bero miste, begon dramatisch aan de wedstrijd. Nadat de ploeg gevaarlijk leek te worden vanaf de aftrap, werd balverlies direct afgestraft. Na een counter werd Ferdy Druijf gevonden bij de tweede paal en de Nederlander kopte al na 35 seconden raak voor Rapid Wien.

Vitesse leek aan het begin van de tweede helft het licht gezien te hebben, want het creëerde al snel grotere kansen dan in de eerste helft. Na een goed schot van Maximilian Wittek kon Adrian Grbic zelfs binnen tikken, maar de Oostenrijkse spits stond buitenspel. Even later leek Ferdy Druijf de wedstrijd te beslissen, maar zijn poeier raakte de lat.

De voorheen onzichtbare Loïs Openda deed het helemaal zelf en schoot knap raak in de hoek: 2-1. Na een enorm matige eerst helft hadden de Arnhemmers ineens een goede uitgangspositie voor de return. En er was kans op meer, Openda had na zijn goal nog een aantal levensgrote kansen. Eenmaal schoot de aanvaller op de keeper en later kopte hij volledig vrijstaand ver naast de goal. Een domper was de gele kaart voor Openda: de invaller is nu geschorst voor de return. Ook invaller Buitink kon geen potten breken en zo eindigde de wedstrijd in 2-1. Rapid Wien zal uiteindelijk tevreden zijn met deze 2-1 overwinning. Voor Vitesse betekent dit een goede uitgangspositie voor de return. Toch moet de ploeg veel beter gaan spelen wil het kans maken om de volgende ronde te halen.

Opstellingen en beoordelingen:

Rapid Wien: Paul Gartler 7, Filip Stojkovic 4, Emanuel Aiwu 6, Martin Moorman 6 (63. Kevin Wimmer 6), Jonas Auer 6, Koya Kitagawa 6 (69. Kelvin Arase ), Srdan Grahovac 6.5 (84. Leopold Querfeld -), Robert Ljubicic 6.5, Ferdy Druijf 7 (69. Dejan Petrovic), Yusuf Demir 6.5 (62. Taxiarchis Fountas 5.5), Marco Grüll 8

Vitesse: Jeroen Houwen 4.5, Alois Oroz 5, Danilho Doekhi 6.5, Jacob Rasmussen 6, Maximilian Wittek 7, Sondre Tronstad 6, Toni Domgjoni 5.5, Eli Dasa 6, Yann Ghobo 4.5 (55. Nikolai Baden Frederiksen 6.5), Adrian Grbic 5.5 (86. Thomas Buitink -), Loïs Openda 6

Man of the match: Marco Grüll