Strafschop voorkomt belabberde uitgangspositie FC Barcelona

17 februari 2022, 20:46

FC Barcelona heeft in eigen huis een nederlaag tegen Napoli kunnen afwenden. In het eerste duel van het tweeluik met Napoli bij de laatste 32 van de Europa League werd het dankzij een rake strafschop van Ferran Torres 1-1.

Napoli, met Dries Mertens als invaller binnen de lijnen, nam binnen het half uur de leiding. Vanaf een meter of dertien mocht Piotr Zieli?ski vrij inschieten. De inzet van de Pools international kon in eerste instantie nog worden gekeerd door Barcelona-doelman Marc Andre Ter Stegen, maar de rebound verdween in de kruising.

Bij FC Barcelona kreeg de van Arsenal overgekomen Pierre-Emerick een basisplaats. De Gabonese spits werd vier minuten voor tijd door Xavi naar de kant gehaald en vervangen door Luuk de Jong. Frenkie de Jong werd na iets meer dan een uur vervangen door Sergio Busquets. Kort ervoor had de thuisploeg de achterstand weggepoetst. Na een vermeende handsbal van Jesus, ging de bal op de stip. Torres faalde niet: 1-1. 

In de slotfase was invaller Luuk de Jong nog dichtbij de winnende treffer: zijn spectaculaire omhaal trof net geen doel. Volgende week is de return in Italië en gaan FC Barcelona en Napoli beiden een poging wagen zich bij de laatste zestien van de Europa League te voegen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen