PSV doet goede zaken, maar zal niet helemaal tevreden zijn

17 februari 2022, 20:36   Bijgewerkt: 17 februari 2022, 21:28

PSV heeft donderdagavond een eerste stap gezet richting de achtste finale van de Conference League. De ploeg van trainer Roger Schmidt was voor eigen publiek met 1-0 te sterk voor Maccabi Tel Aviv, dat zich in het Philips Stadion vooral beperkte tot verdedigen. Over een week spelen de Eindhovenaren in Israël de return in de tussenronde.

Schmidt moest behoorlijk puzzelen in de eerste Europese wedstrijd na de winterstop.  Met name achterin was er weinig te kiezen. André Ramalho, Armando Obispo (beiden geblesseerd) en Olivier Boscagli (geschorst) ontbraken bij de Eindhovenaren, waardoor Philipp Max naast Jordan Teze plaatsnam in het hart van de verdediging. Joey Veerman verving Ibrahim Sangaré (eveneens geschorst) op het middenveld.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het PSV dat de boventoon voerde. Daar hoefden de Eindhovenaren niet groots voor te spelen. Maccabi Tel Aviv liet de thuisploeg het spel maken en gokte op de tegenaanval. De Israëliërs konden echter niet voorkomen dat PSV al na tien minuten op voorsprong kwam. Cody Gakpo ontdeed zich in het strafschopgebied van zijn directe tegenstander en schoot raak in de korte hoek.

Met Érick Gutiérrez op de plek van Max veranderde het spelbeeld in de tweede helft niet. Zonder veel indruk te maken en zonder al te veel kansen te creëren, bleef PSV het betere van het spel houden. De Eindhovenaren slaagden er echter niet in verder afstand te nemen van Maccabi Tel Aviv, waardoor zij na het laatste fluitsignaal met gemengde gevoelens van het veld stapten.

Over een week zal het tweeluik tussen PSV en Maccabi Tel Aviv worden beslist. De Eindhovenaren gaan met een voorsprong de return in, maar Schmidt zal nog niet gerust zijn op een goede afloop.

Opstelling en beoordelingen

PSV: Joël Drommel 6.5; Phillipp Mwene 6 (46. Ritsu Doan 6), Jordan Teze 6.5, Phillipp Mwene 6, Mauro Júnior 7; Joey Veerman 6.5, Érick Gutiérrez 6; Noni Madueke 6 (61. Yorbe Vertessen 5.5), Mario Götze 5.5, Eran Zahavi 4.5 (87. Armindo Bruma -), Cody Gakpo 6.5

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen