Hoe Nederland kan uitlopen op Portugal op coëfficiëntenranglijst

17 februari 2022, 11:03   Bijgewerkt: 17 februari 2022, 16:50

Nederland kan donderdagavond uitlopen op concurrent Portugal op de coëfficiëntenranglijst. Via PSV en Vitesse kan Nederland 0,80 punt scoren, terwijl de Portugese ploegen maximaal 0,66 punt kunnen verzamelen. En dat is opmerkelijk, omdat van beide landen twee clubs in actie komen. 

Dat laatste heeft te maken met de hoeveelheid clubs dat per land actief was aan het begin van dit Europese seizoen. Het puntenaantal dat een club kan pakken per wedstrijd, hangt af van het aantal clubs dat gestart is. Het maximale aantal punten (2 bij een zege, 1 bij gelijkspel) wordt gedeeld door het aantal startteams per land, zodat elk land in principe dezelfde punten zouden kunnen halen. Bij een zege krijg je twee punten en Nederland heeft vijf deelnemende teams = 0,4 punt per overwinning. Portugal had aan het begin van de campagne een ploeg meer in de Europese competities, waardoor zij maximaal 0,66 punt kunnen pakken.

PSV treft Maccabi Tel Aviv in de tussenronde van de Conference League, terwijl Vitesse tegenover Rapid Wien staat in dezelfde fase van de competitie. Vanuit Portugal gaat Sporting Braga op bezoek bij Sheriff, terwijl FC Porto het Italiaanse SS Lazio ontvangt. Eerder deze week kreeg Nederland al een meevaller in de strijd om de coëfficiënten, omdat Sporting Portugal verloor van Manchester City (0-5). De laatste Portugese ploeg staat komende week tegenover Ajax.

Lees ook: Even opfrissen: dit is de huidige coëfficiëntensituatie

Vanuit het vooruitgelopen Frankrijk was er door de zege van Paris Saint-Germain minder goed nieuws voor Nederland, terwijl RB Salzburg voor wat bonuspuntjes zorgde namens Oostenrijk (de nummer acht achter Nederland) door Bayern München op een gelijkspel te houden. De Franse teams zijn er nog met zes, de Oostenrijkse teams zijn nog met drie.

Ranglijst dit seizoen:

5. Frankrijk: 56.081

6. Portugal: 50.049

7.  Nederland: 44.500

Ranglijst vanaf volgend seizoen:

5. Frankrijk: 43.915

6. Nederland: 41.600

7. Portugal: 40.383

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen