Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

FC Twente neemt afscheid van Lukoki vanwege huiselijk geweld

FC Twente neemt afscheid van Lukoki vanwege huiselijk geweld

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

17 februari 2022 – FC Twente neemt per direct afscheid van Jody Lukoki (29). De buitenspeler werd recentelijk veroordeeld voor het slaan en schoppen van zijn vriendin en de Tukkers willen met huiselijk geweld niets te maken hebben. Daarom zijn beide partijen met elkaar in gesprek om het tot in 2023 doorlopende contract per direct te ontbinden.

Dat melden TC/Tubantia en RTV Oost donderdagochtend althans. FC Twente kondigde al aan dat er een gesprek zou volgen na zijn veroordeling en daarin werd duidelijk dat de club afscheid wil nemen van de buitenspeler. Een ontslag op staande voet was moeilijk om overeind te houden voor de rechter, dus is er voor deze route gekozen. Formeel moet er nog wel een akkoord worden bereikt tussen de club en Lukoki. 

'Lukoki pleegde het huiselijk geweld tussen 1 oktober vorig jaar en 3 januari van dit jaar. De politierechter veroordeelde hem tot 80 uur werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken, met een proeftijd van drie jaar. Ook moet hij zich onder toezicht van de reclassering stellen', staat te lezen in de ochtendkrant over de gedragingen van Lukoki.

Lees ookFC Twente wil sanctie voor Lukoki na huiselijk geweld

De buitenspeler had te maken met heel veel blessureleed en speelde nog geen enkele wedstrijd in het eerste van FC Twente, nog geen oefenduel. De aanvaller had een verleden met Ron Jans, met wie hij samenwerkte bij PEC Zwolle. 'FC Twente zal er nu met de partij Lukoki financieel uit moeten komen, omdat hij nog een doorlopend contract van één seizoen heeft', schrijft TC/Tubantia

Dit seizoen zal de oud-speler van onder meer Ajax en Ludogorets overigens sowieso niet meer in actie komen, want hij revalideert van een kruisbandblessure. Dat traject zal hij dus individueel gaan volgen en dat zal vermoedelijk nog wel tot het einde van deze zomer duren.
Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd