Helmond Sport boos op Hiddink: 'Niet via de media'

17 februari 2022, 09:24

Helmond Sport is woedend op Guus Hiddink, de voorzitter van Coaches Betaald Voetbal de vakvereniging. De Eerste Divisie-club werd door de oud-trainer verweten dat het te snel een opvolger heeft aangesteld als vervanger van de ontslagen Wil Boessen, maar deed dat via de media. 

Niet alleen de inhoudelijke kritiek steekt Helmond Sport, maar ook de timing doet pijn bij de KKD-club. Eerst richtte de CBV zich namelijk rechtstreeks naar de club, maar nog voor de organisatie antwoord kreeg, kwam het al in de media. 'Helmond Sport betreurt dit. Helmond Sport is van mening dat partijen altijd eerst moeten proberen om in onderling overleg tot een oplossing te komen. Zij vindt dan ook dat CBV eerst de discussie met Helmond Sport had moeten aangaan en niet direct naar de media had moeten stappen. Door haar gedrag maakt CBV het vinden van een oplossing alleen maar moeilijker', staat te lezen in een statement.

De vervangers van Boessen mochten pas het veld opstappen, als de afhandeling met diens voorgangers akkoord waren. Ook met die kritiek gaat de club niet mee. 'Helmond Sport hecht eraan om te benadrukken dat zij van mening is dat zij de CAO niet heeft geschonden. Het gaat om een verschil van inzicht over de uitleg van een artikel uit de CAO, die volgens Helmond Sport geen verplichting inhoudt.'

Lees ook: CBV witheet om handelswijze Helmond Sport: "Onacceptabel"

Helmond Sport voelt zich naar eigen zeggen gedwongen om te reageren vanwege alle ophef in de media, maar zoekt liever zelf naar een oplossing. 'Dit laat onverlet dat Helmond Sport graag in constructief overleg blijft met CBV voor een voor alle partijen bevredigende oplossing. Niet via de media, maar in goed onderling overleg', staat er te lezen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen