FC Barcelona ontvangt uitstekend CL-nieuws uit Madrid

16 februari 2022, 20:55

Atlético Madrid blijft maar kwakkelen dit seizoen. Door de 0-1 nederlaag tegen hekkensluiter Levante, maakt het een pas op de plaats in de strijd om de Champions League-tickets. Het had de felbegeerde vierde plek over kunnen nemen van FC Barcelona, maar die club blijft voorlopig dus nog op een virtueel Champions League-ticket staan.

De ploeg uit Madrid draait na de jaarwisseling niet bepaald lekker. Het won slechts twee van de laatste zes wedstrijden, waardoor het deelname aan de Champions League volgend seizoen te grabbel gooit. Het gat met Sevilla en Real Madrid lijkt te groot, waardoor de strijd om de andere twee CL-plekken bikkelhard wordt. Naast Real Betis, dat momenteel derde staat, strijden ook Barcelona, Atlético, Real Sociedad en Villarreal om die plekken.

Tegen de nummer laatst van de competitie sloeg Atlético een flink modderfiguur. Het lukte de ploeg van Diego Simeone maar niet om tot één fatsoenlijke kans te komen. Na rust kreeg het de deksel zelfs nog op de neus, doordat Gonzalo Melero de bal snoeihard in de korte hoek hamerde. Extra aanvallende impulsen werden met Luis Suárez en Joao Félix ingebracht, maar ook zij konden duur puntenverlies niet voorkomen.

Lees ookTienkoppig Atlético in extremis gered na ongelofelijke eerste helft

Door de nederlaag staat Atlético met 39 punten uit 24 wedstrijden op de vijfde plek, die slechts recht geeft op deelname aan de Europa League. Barcelona heeft hetzelfde aantal punten, maar speelde een wedstrijd minder. Ook nummer zes Real Sociedad heeft nog een wedstrijd tegoed en kan over Atlético heen wippen. De strijd om deelname aan de Champions League blijft daardoor onverminderd spannend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen