Letsch bewijst dat Duitsers toch humor hebben, 3-4-3 op de schop

16 februari 2022, 20:30

Vitesse neemt het donderdagavond op tegen Rapid Wien voor de Conference League en hoopt over twee duels door te stromen naar de volgende ronde. Voorafgaand aan de wedstrijd blikt trainer Thomas Letsch vooruit op het voor hem bijzondere duel en daarbij geeft hij te kennen serieus te twijfelen over een rigoureuze ingreep in zijn elftal.

Letsch was zelf tien jaar lang werkzaam in Oostenrijk, waardoor hij extra uitkijkt naar deze wedstrijd. "Het is altijd speciaal om hier terug te komen. Maar ik geniet pas écht als we hier ook een goed resultaat neerzetten" Dat lijkt nog geen vanzelfsprekendheid, want Vitesse verloor alle vier zijn laatste wedstrijden. "Je kan je wel voorstellen dat ons zelfvertrouwen nu niet op z'n hoogst is. Kijk alleen al naar het doelsaldo in de laatste vier duels; het was duidelijk niet goed genoeg."

Toch ziet de Duitser zeker wel mogelijkheden voor de ommekeer. "We hebben ons scherp gefocust op de zaken die beter moeten, zowel verdedigend als aanvallend, en moeten het goede ritme weer vastpakken. Het is tijd voor de ommekeer en hiervoor is bijna geen mooier moment denkbaar dan hier in Wenen." Wel overweegt hij serieus om voor deze wedstrijd af te stappen van het 3-4-3-systeem, dat Vitesse sinds enkele weken speelt.

Lees ook: Druijf waarschuwt Vitesse in Wenen: "Dit wordt een heksenketel"

"We kregen de laatste vier duels namelijk zestien goals tegen'', vertelt hij aan Omroep Gelderland. Hij wil daarbij wellicht weer terugvallen op het 5-3-2-systeem, waarmee Vitesse vorig jaar veel indruk maakte. Tegenover ESPN was hij wat minder serieus en liet hij zien dat Duitsers wel degelijk humor kunnen hebben.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen