PSV op drie Europese podia in een seizoen: "Het is wel vreemd"

16 februari 2022, 19:19

PSV begint donderdagavond voor de derde keer dit seizoen aan een avontuur in Europa. De Eindhovenaren begonnen in de voorronde van de Champions League, speelden in de groepsfase van de Europa League en starten nu in de knock-outfase van de Conference League.

"Het is goed dat we flexibel moeten zijn", aldus Mario Götze bij ESPN. "We zullen ons moeten focussen op de uitdaging die er nu ligt. Maar we zijn begonnen in de Champions League en hebben dat niet gered. Dat geldt ook voor de Europa League. In dit toernooi hebben we een nieuwe kans en daar kijken we naar uit. Het is wel vreemd om in drie verschillende toernooien te spelen in een seizoen."

Waar de Duitse routinier in de Eredivisie nog niet bepaald hoge ogen heeft gegooid, zijn de statistieken in Europa een stuk beter. Hij was namelijk goed voor vier doelpunten en vier assists. "Misschien liggen Europese wedstrijden mij wel het beste. Ik vind het wel het leukste. Mijn rendement in de Eredivisie had ook hoger kunnen zijn als ik daarin wat meer geluk had gehad."

PSV trapt donderdagavond om 18.45 uur af in het eigen Philips Stadion. De tegenstander in deze tussenronde van de Conference League is Maccabi Tel Aviv FC, de voormalig werkgever van PSV'er Eran Zahavi. Maccabi is momenteel de nummer drie van de Ligat Ha'Al. Volgende week maakt PSV de verre reis naar Israël, waar donderdag om 18.45 uur de return op het programma staat in het Bloomfield Stadium.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen