CBV witheet om handelswijze Helmond Sport: "Onacceptabel"

16 februari 2022, 18:02

De vakvereniging Coaches Betaald Voetbal, afgekort als CBV, is boos op Helmond Sport. De club uit de Keuken Kampioen Divisie stelde Wil Boessen en Frank van Kempen op non-actief, maar stuurde hun opvolgers direct het veld op. Daar is CBV niet bepaald blij mee.

Sven Swinnen, de nieuwe hoofdtrainer van Helmond Sport, mag namelijk pas aan het werk als de club alles heeft afgehandeld met Boessen en Van Kempen. Dat is momenteel nog niet het geval. De hekkensluiter van de Eerste Divisie wordt dus behoorlijk op de vingers getikt door de CBV, die de club oproept om de lopende zaken eerst op een goede manier af te ronden.

Op de website van CBV laat voorzitter Guus Hiddink van zich horen over de kwestie. "Al 15 jaar, sinds het artikel is opgenomen in de CAO, is dit geen discussie bij clubs en trainer/coaches in het betaalde voetbal. Helmond Sport lapt deze regel aan zijn laars en dit getuigt niet van goed werkgeverschap. Dat de nieuwe trainersstaf sinds dinsdag al bij Helmond Sport de trainingen leidt zonder enige vorm van overleg, laat staan instemming, is onacceptabel."

Helmond Sport speelt aanstaande vrijdag om 20.00 uur thuis tegen VVV-Venlo. Het is dus de vraag of Swinnen dan op de bank plaats mag en zal nemen. "De CBV eist dat Helmond Sport art. 6 lid 7 van de CAO nakomt en de nieuwe trainersstaf pas op het veld laat staan nadat er met Wil Boessen en Frank van Kempen schriftelijke overeenstemming is over een regeling", aldus Hiddink.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen