Druijf waarschuwt Vitesse in Wenen: "Dit wordt een heksenketel"

16 februari 2022, 17:28

Ferdy Druijff kijkt er naar uit om donderdagavond met zijn Rapid Wien tegen Vitesse te spelen. De Nederlandse spits tekende onlangs een contract in Oostenrijk en komt dus direct een aantal landgenoten tegen. Volgens Druijff wordt het een pittig duel voor Rapid.

"Ik kijk ernaar uit", aldus Druijff in gesprek met Soccernews. "Het stadion is voor de eerste keer weer vol met supporters, dus het zal een heksenketel worden. Voor mij is het leuk om tegen een Nederlandse ploeg te spelen. Ik heb bijvoorbeeld met Danilho Doekhi jeugdinterlands gespeeld. Nu wordt hij mogelijk mijn directe tegenstander. En anders zoek ik hem op het veld sowieso even op."

Druijff waagt zich niet aan een voorspelling, maar weet wel dat er duidelijke verschillen zijn tussen Oostenrijk en Nederland. "Wij moeten top zijn om te winnen. Vitesse heeft een moeilijke week achter de rug, maar ze hebben goede spelers lopen. Ze spelen aanvallend voetbal en willen graag opbouwen, typisch Nederland. In Oostenrijk gooien teams de bal soms gewoon naar voren en rennen er dan achteraan."

De 24-jarige spits heeft zijn eerste twee wedstrijd voor Rapid inmiddels gespeeld. Tegen Vitesse hoopt hij donderdagavond (18.45 uur) ook op speelminuten van trainer Ferdinand Feldhofer. Rapid is na negentien speelrondes de nummer vijf van de ranglijst in de Oostenrijkse Bundesliga. Druijff kwam begin dit kalenderjaar over van AZ en tekende een contract tot medio 2025 in het Allianz Stadion.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen