Opnieuw tegenslag voor Oranje in aanloop naar Tournoi de France

16 februari 2022, 17:00

Het zit de Oranje Leeuwinnen vooralsnog niet mee op het Tournoi de France. De ploeg van bondscoach Mark Parsons speelt in Frankrijk drie oefenwedstrijden, maar voorlopig zit corona de Engelse oefenmeester dwars. Ook Joëlle Smits heeft het traningskamp moeten verlaten.

De spits van VfL Wolfsburg mag vanwege het strenge corona-protocol niet langer deel uitmaken van de selectie. Eerder werd bekend dat Renate Jansen, Jill Roord, Dominique Janssen en Lynn Wilms niet mee naar Frankrijk mochten. Datzelfde gold voor stafleden Jessica Torny en Arvid Smit. Zodoende moest Parson schuiven in de selectie en de staf.

Lisa Doorn, Chasity Grant, Kayleigh van Dooren en Janou Levels werden eerder deze week toegevoegd aan de groep. Stefan Hoogsteder en Marleen Wissink sluiten op hun beurt tijdelijk aan bij de staf van Parsons. De Oranje Leeuwinnen spelen vanavond (19.00 uur) tegen Brazilië en treffen daarna ook nog Finland (zaterdag, 18.00 uur) en Frankrijk (dinsdag, 21.10 uur).

Voor Parsons zijn alle coronabeperkingen hinderlijk in aanloop naar het EK, dat komende zomer in Engeland wordt afgewerkt. Het Tournoi de France wordt gebruikt als belangrijke test, maar de oefenmeester moet dus vee speelsters missen. De Leeuwinnen melden zich komende zomer als regerend Europees kampioen op het EK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen