BILD pakt uit: 'Ambitieuze Bundesliga-club aast op Roger Schmidt'

16 februari 2022, 15:03

Roger Schmidt krijgt komend seizoen mogelijk zijn gewenste avontuur in de Bundesliga. De Duitse oefenmeester van PSV, die aan het eind van dit seizoen vertrekt, staat op de radar van het ambitieuze Hertha BSC. Volgens BILD geldt de oefenmeester van PSV als topkandidaat.

Hertha is op zoek naar een opvolger van Tayfun Korkut, die na dit seizoen vertrekt. De club uit Berlijn heeft al diverse namen doorgestreept en is daarom nu uitgekomen bij Schmidt, die vanaf deze zomer werkloos is. De Duitser zou zelf openstaan voor een avontuur in de Bundesliga. Eerder dit seizoen wees hij nog een klus van RB Leipzig af.

Hertha BSC ziet in Schmidt de juiste trainer voor de komende jaren. De Duitser wordt in zijn thuisland gewaardeerd vanwege zijn speelstijl. Schmidt had aanvankelijk concurrentie van Niko Kovac, maar de Kroaat heeft de club uit Berlijn een 'nee' verkocht. Daarom is Hertha doorgeschakeld en zet het vol in op onderhandelingen met Schmidt.

De Duitser ging in 2020 aan de slag bij PSV, waar zijn opdracht was de kloof met koploper Ajax te dichten. Daar slaagde de voormalig coach van onder meer RB Salzburg niet in. Ook dit seizoen lijkt hij naast de hoofdprijs te grijpen: PSV heeft vijf punten minder dan koploper Ajax.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen