Ajax speurt intensief naar nieuwe 'TD': deze namen zijn genoemd

16 februari 2022, 09:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voetbal International-journalist Freek Jansen meldde maandag in het televisieprogramma VI Vandaag dat Ajax sinds afgelopen maandag intensief op zoek is naar een nieuwe directeur voetbalzaken, na het vanwege grensoverschrijdend gedrag omhangen vertrek van Marc Overmars. Inmiddels circuleren de eerste namen voor de mogelijke opvolging.

Wesley Sneijder solliciteerde dinsdagavond openlijk naar de positie als technisch directeur in Amsterdam, waarvoor zijn naam de laatste dagen geregeld de revue passeerde. Sneijder heeft internationaal aanzien, maar nauwelijks bestuurlijke ervaring. "Ik sta er wel voor open", zei hij desondanks bij RTL 7. "Ze mogen me bellen." Hij zou daar dan wel ondersteuning bij verlangen.

Ook de naam van Clarence Seedorf is de laatste dagen gevallen. Volgens De Telegraaf staat ook die voormalig topmiddenvelder open voor een avontuur in Amsterdam. Seedorf probeerde het de afgelopen jaren in diverse landen als coach, maar werd steeds al snel ontslagen. Een bestuurlijke rol zou hem mogelijk meer passen. Datzelfde geldt voor Patrick Kluivert.

De Telegraaf opperde maandag in de podcast ook nog een andere, interessante optie. Maxwell speelde jarenlang bij de Amsterdammers, doorliep een groot deel van de jeugdopleiding en is momenteel actief als sportief directeur bij Paris Saint-Germain.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen