Man City breekt CL-record na krankzinnige eerste helft

15 februari 2022, 22:02   Bijgewerkt: 15 februari 2022, 22:13

Manchester City is weer een record rijker. De Engelse grootmacht neemt het in de achtste finale van de Champions League op tegen Sporting CP, maar lijkt al na 45 minuten verzekerd van een plek in de kwartfinales. De voormalig poulegenoot van Ajax werd op eigen grasmat volledig weggetikt.

De ploeg van Pep Guardiola zocht de kleedkamer op met een 0-4 voorsprong, na twee treffers van Bernardo Silva en goals van Phil Foden en Riyad Mahrez. Daarmee verzekerde de koploper van Engeland zich van een nieuw record. Nog nooit slaagde een ploeg in de Champions League erin met vier doelpunten verschil voor te staan in de knock-outfase.

Manchester City geldt zoals jaarlijks als een van de grootste kanshebbers voor de Champions League-bokaal. De ploeg van Guardiola reikte afgelopen seizoen nog tot de halve finales, waarin Chelsea uiteindelijk met 1-0 te sterk was. Manchester City won de trofee nog nooit en hoopt zich dit seizoen eindelijk te verzekeren van het begeerde eremateriaal.

Sporting CP overleefde knap de poulefase door Borussia Dortmund achter zich te houden, maar lijkt momenteel een van de zwakste ploegen die nog actief zijn. Ajax walste tijdens de openingswedstrijd van de Champions League ook al over de Portugese topclub heen: destijds werd het 1-5.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen