Pech blijft Cillessen achtervolgen: keeper voorlopig 'out'

15 februari 2022, 21:24

Jasper Cillessen zal de komende weken nog niet inzetbaar zijn. De 32-jarige sluitpost van Valencia heeft dinsdagmiddag een operatie aan zijn kuit ondergaan. De exacte duur van het herstel is niet bekend, maar de keeper van het Nederlands elftal zal voorlopig niet in actie kunnen komen.

Dat meldt Valencia op de clubwebsite. Cillessen kwam op 20 januari voor het laatst in actie namens Valencia, maar moest zich tegen Sevilla al voor rust laten wisselen. De keeper gaf zijn pijnlijke kuit drie weken de tijd om te herstellen, maar een operatie bleek onvermijdelijk. Doktoren hebben een stolsel tussen de spieren in zijn rechterkuit verwijderd.

Hoewel de operatie goed verlopen is, zal Cillessen logischerwijs voorlopig niet inzetbaar zijn. Sowieso zal hij ontbreken als Valencia komende zondag op bezoek gaat bij FC Barcelona, waar Cillessen jarenlang actief was als reservedoelman.

Ook bondscoach Louis van Gaal zal de blessure van de keeper met bovengemiddelde interesse volgen. Cillessen maakte in november zijn rentree onder de lat bij het Nederlands elftal, dat Justin Bijlow moest missen in de beslissende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen. Cillessen is mits fit een goede kandidaat om komende winter van de partij te zijn tijdens het WK in Qatar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen