'FC Utrecht verliest sterkhouder Van Overeem aan PSV-opponent'

15 februari 2022, 14:58

FC Utrecht moet na dit seizoen sterk rekening houden met een vertrek van middenvelder Joris van Overeem (27). De sterkhouder had een aanbieding vanuit de Domstad op zak om zijn aflopende contract te verlengen, maar had al langere tijd de sterke voorkeur voor een buitenlands avontuur. Dat lijkt er met Maccabi Tel Aviv vanaf na dit seizoen te komen.

Volgens onder meer het Israëlische sportmedium one.co is de middenvelder van FC Utrecht transfervrij op weg naar de opponent die PSV donderdagavond treft in de tussenronde van de Conference League. Daar ligt een driejarig contract voor hem klaar en de verwachting is dat de deal in de komende dagen al officieel wordt gemaakt. Van Overeem is transfervrij na dit seizoen en kan de stap derhalve gratis maken.

Met Maccabi Tel Aviv komt Van Overeem terecht bij de huidige nummer drie van de ranglijst, een grootmacht in het land met meer dan twintig landstitels en nog meer gewonnen bekers. Brandley Kuwas is momenteel de meest aansprekende naam in de selectie van trainer Mladen Krstajic. 

Lees ook: 'FC Utrecht sorteert voor op vertrekkers en shopt bij Bayern'

Van Overeem staat al vier jaar onder contract in de Domstad. Hij kwam in 2018 voor een kleine vergoeding over van AZ, waar hij de hele jeugdopleiding doorliep, maar nooit echt een onbetwist basisspeler kon worden. In totaal kwam hij tot 106 officiële wedstrijden voor het eerste elftal van FC Utrecht, waarin hij zesmaal scoorde en evenzoveel assists gaf.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen