Heracles Almelo raakt met Sierhuis ook vierde topscorer kwijt

15 februari 2022, 13:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Heracles Almelo heeft een enorme domper moeten incasseren. Kaj Sierhuis (23) was vrijdagavond nog de held tegen FC Utrecht met het winnende doelpunt, maar viel aan het einde van dat duel ook uit met een knieblessure. Inmiddels blijkt dat die dusdanig ernstig is, dat hij de rest van dit seizoen buitenspel staat en in principe niet meer terugkeert in Almelo.

Op de clubsite laat Heracles Almelo weten dat het om een gescheurde voorste kruisband gaat, die hem zeker enkele maanden buitenspel zet. Een enorme streep door de rekening voor de spits. "Ik kwam er voor mijn gevoel steeds beter in en dan gebeurt dit…. Mijn seizoen zit erop en dat betekent een waardeloos einde van mijn periode bij deze mooie club", zei Sierhuis, die gehuurd werd van Stade Reims. "Ik zal het team als supporter blijven steunen en ben er van overtuigd dat de jongens het seizoen goed gaan afsluiten."

Voor trainer Frank Wormuth is het een nieuwe tegenvaller, nadat hij eerder zijn andere topscorers ook al kwijtraakte. Rai Vloet (5 goals) werd geschorst nadat hij een dodelijk auto-ongeluk veroorzaakte en daarover loog; Delano Burgzorg (4 goals) werd in de winterstop voor een fraai bedrag aan FSV Mainz verkocht en Ismail Azzaoui (3 goals) liep eerder ook al een zware blessure op.

Daarmee zijn de vier spelers van Heracles Almelo die de meeste doelpunten maakten dit seizoen, niet meer beschikbaar voor de Duitse coach. Spits Sinan Bakis zat afgelopen vrijdag niet bij de wedstrijdselectie, maar zal vermoedelijk toch wel weer een rol van betekenis gaan spelen. Sierhuis heeft nog een contract tot en met 2024 bij zijn Franse werkgever. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen