'Indrukwekkende' Van de Beek blij met de eerste weken bij Everton

15 februari 2022, 11:56   Bijgewerkt: 19 februari 2022, 15:08

Donny van de Beek (24) heeft genoten van zijn eerste periode als speler van Everton. De middenvelder maakte afgelopen weekend zijn basisdebuut in de Premier League, ook nog eens op eigen veld tegen Leeds United met een fraaie zege (3-0). "Ik ben erg blij met de eerste twee weken hier."

"Ik kan op verschillende posities spelen en ik speel in de Premier League graag als nummer acht, box-to-box-middenvelder", aldus Van de Beek op de clubsite. "De manager wil dat ik wat kwaliteit aan de bal breng, om het middenveld met de aanval te koppelen. Hij verwacht veel van mij en ik verwacht veel van mezelf", zei de Nederlander, die genoot van zijn eerste basisplaats afgelopen weekend.

"We wisten dat we beter moesten spelen dan tegen Newcastle (3-1 verlies). Wat ik heb gezien tegen Leeds - ook van de fans, zorgt ervoor dat ik erg blij ben om hier te zijn", aldus Van de Beek. "We hebben zaterdag een belangrijke wedstrijd tegen Southampton en moeten die winnen. Deze drie punten geven ons vertrouwen en van daaruit kunnen we bouwen en verbeteren."

Volop complimenten

Verder kreeg Van de Beek ook complimenten van analist Rio Ferdinand over zijn start bij Everton. "Het trainingsniveau is meteen gestegen bij Everton", zei Ferdinand, die zich baseerde op gesprekken met direct betrokkenen. "Zijn nieuwe teamgenoten vroegen zich af waarom hij geen basisplaats had bij Manchester United." Volgens de voormalig verdediger vroeg men zich bij The Toffees af hoe hoog het niveau bij The Red Devils dan wel niet zou liggen als zelfs een klasse speler als Van de Beek amper aan bod komt.

Manager Frank Lampard stak eveneens de loftrompet over de oud-Ajacied. "In balbezit zorgde Van de Beek voor rust. Hij speelde intelligent, heeft een hoog arbeidsethos en een hoop technische vaardigheden", sprak de Engelsman. "Hij zorgde voor verbinding in ons spel en zorgde voor vertrouwen in ons spel."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen