Databureau schaart Ajax onder favorieten voor Champions League-titel

15 februari 2022, 11:15

Ajax is volgens FiveThirtyEight een van de favorieten om dit seizoen de Champions League te winnen. Het databureau geeft de Amsterdammers dertien procent kans om er met de cup met de grote oren vandoor te gaan. Daarmee houdt de ploeg van trainer Erik ten Hag liefst twaalf van de zestien overgebleven clubs onder zich.

Alleen Manchester City (25 procent), Bayern München (20 procent) en Liverpool (15 procent) worden een grotere kans op de eindzege in de Champions League toegedicht. Chelsea completeert (10 procent) de top-vijf. Real Madrid (4 procent), PSG (4 procent), Villarreal (3 procent), Internazionale (3 procent), Atlético Madrid (2 procent), Manchester United (minder dan 1 procent), Juventus (minder dan 1 procent), Red Bull Salzburg (minder dan 1 procent), Benfica (minder dan 1 procent), Sporting Portugal (minder dan 1 procent) en Lille OSC (minder dan 1 procent) zijn een stuk minder kansrijk, als we de berekeningen van het databureau moeten geloven.

Ajax neemt het in de achtste finale van de Champions League op tegen Benfica. De kans dat de club uit Amsterdam zich bij de laatste acht van het toernooi schaart, wordt ingeschat op 82 procent. Het is nog niet bekend wie Ajax in het eventuele vervolg van het toernooi treft, maar het databureau acht de kans 48 procent dat de koploper van de Eredivisie de halve finale bereikt en 26 procent op een finaleplek.

Over ruim een week speelt Ajax de eerste wedstrijd tegen Benfica in de achtste finale van de Champions League. De eerste ontmoeting met de Portugezen wordt in Lissabon gespeeld. Twee weken later staan de teams tegenover elkaar in de Johan Cruijff ArenA.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen