Opnieuw onrust bij Ajax-opponent Benfica: omkoopschandaal?

15 februari 2022, 08:59

Ajax-opponent Benfica ligt onder vuur in de Portugese media. Er werd maandagavond groots uitgepakt over een dubieuze betaling van de topclub aan scheidsrechter Bruno Paixão. Het zou gaan om een bedrag van bijna twee miljoen euro, waarbij er ook aan omkoping wordt gedacht.

Dat meldt de Portugese tak van CNN onder meer. De leidsman werkte in het dagelijks leven bij een IT-consultancybedrijf en op die rekening zou meer dan twee miljoen euro zijn gestort. De constructie zou zijn opgezet in samenwerking met de zakenman José Bernardus, die eerder al in verband werd gebracht met een dubieuze zaak met Benfica.

Paixão heeft bevestigd dat hij in die periode geld ontvangen heeft, maar was in destijds naar eigen zeggen werkzaam bij het IT-bedrijf van Bernardus. De beschuldiging dat hij dingen zou hebben uitgevoerd door Benfica, ontkent hij stellig. Volgens hem zijn de berichten een misverstand. Alle documenten zouden momenteel bij de Portugese opsporingsdienst liggen. 

Lees ook: Goed nieuws voor Ajax: Benfica stuurt captain weg

Benfica kwam eveneens met een statement naar buiten waarin het duidelijk maakte dat het om een inmiddels afgerond onderzoek van enkele jaren gaat, dat formeel nog wel moet worden afgesloten. Volgens de club is er nooit gesproken over de naam van arbiter Paixão. Als de aanklacht wel blijkt te kloppen en dat kan ook worden bewezen, dreigt een forse sanctie tot aan terugzetten op het tweede niveau aan toe.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen