Ajax-aandeelhouders 'misleid' door de Raad van Commissarissen

15 februari 2022, 07:26

Ajax moet tekst en uitleg gaan geven over de miljoenenbonus van Marc Overmars. De vertrokken directeur voetbalzaken kreeg vlak voor zijn vertrek nog 1,25 miljoen euro, vanwege het feit dat hij voor langere periode bijtekende in Amsterdam. Maar de beleggers willen duidelijkheid over wat er met dat bedrag is gebeurd en zijn mogelijk verkeerd geïnformeerd, aangezien er toen al iets op de achtergrond speelde rond de hele kwestie.

Dat meldt het Algemeen Dagblad, nadat eerder ook het Financieel Dagblad daar melding van maakte. Volgens belangenvereniging European Investors-VEB heeft Ajax de beleggers zelfs misleid, door ondanks dat er geruchten waren rondom hetgrensoverschrijdende gedrag van Overmars, toch zijn contract te verlengen. Het nieuws werd bovendien onder de pet gehouden tijdens een recente vergadering, wat ook voor vraagtekens zorgt, aldus het FD.

Het AD weet dat de VEB ook concreet wil weten wat er met het geld gebeurd is dat naar Overmars is overgemaakt. Ook wil de organisatie weten of het contract met de directeur voetbalzaken wel is beëindigd en hoe de afhandeling van de zaak verder is gegaan. 'Ook vraagt de club zich af of er binnen Ajax onderzoeken lopen naar grensoverschrijdend gedrag van anderen dan Overmars', valt er te lezen.

Lees ookUitspraak tijdens online bijeenkomst Ajax belooft weinig goeds

Dat kan namelijk gevolgen hebben voor de langere termijn of sponsoren wel of niet instappen. De VEB vindt dat Ajax tot nu toe 'onvoldoende duidelijkheid heeft geboden over feiten, omstandigheden en organisatorische en personele consequenties', aldus de ochtendkrant. Deze maand willen de beleggers nog met Ajax om tafel om te praten over de ontwikkelingen. Volgens hen is het zaak dat er snel leiderschap wordt getoond door de Raad van Commissarissen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen