"Xavi Simons wordt niet vanwege dat schattige koppie opgesteld"

14 februari 2022, 22:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Xavi Simons krijgt de laatste weken steeds vaker minuten bij Paris Saint-Germain. Tussen alle grote sterren behoort hij inmiddels tot de vaste selectie. Vrijdagavond vormde hij de voorhoede met Lionel Messi en Kylian Mbappé tegen Stade Rennais. Peter van der Veen werkte met hem in de jeugdelftallen van Oranje. Hij is lovend over de voetballer.

"Heel bijzonder en ontzettend knap. Ze geven hem de bal. Dat betekent dat ze hem accepteren én dat hij goed is. Anders wordt hij overgeslagen, zo simpel is het", vertelt hij aan De Telegraaf. Van der Veen ziet dat de voetballer een uitstekende ontwikkeling heeft doorgemaakt in de afgelopen jaren. Hij werkte met Simons samen bij Oranje Onder 15. "Hij was toen al heel goed, maar doordat hij kracht tekort kwam, kwam hij minder uit de verf. Maar je zag al dat hij een speciale was."

De aanvallende middenvelder annex buitenspeler maakte op jonge leeftijd de overstap naar de jeugdopleiding van FC Barcelona, waar hij te boek stond als absoluut toptalent. Dat was niet aan hem te merken, stelt Van der Veen. "Xavi is ondanks de massale aandacht altijd humble gebleven. Hij werkte keihard en was een voorbeeld voor de rest. Dat vond ik mooi om te zien. Hij was een fijne jongen om bij de groep te hebben. Je hoefde hem nooit uit te leggen waar hij moest lopen of wat hij met de bal moest doen."

Inmiddels is Simons bezig met zijn derde seizoen in Parijs, na zijn transfervrije vertrek bij Barça. Hij zat dit seizoen lang niet altijd bij de selectie, maar de laatste weken heeft hij steeds vaker speeltijd. Dat verbaast Van der Veen niet. "Als je zoveel talent en werklust hebt en altijd met goede spelers om je heen voetbalt, dan ontwikkel je je nu eenmaal snel. Geloof me, hij wordt echt niet vanwege dat schattige koppie bij PSG opgesteld. Mauricio Pochettino zit daar niet om jonge spelers te brengen, maar om wedstrijden te winnen. Die stelt gewoon de elf besten op."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen