Guardiola treft 'onbekende' Porro: "Hebben 250 spelers verhuurd..."

14 februari 2022, 16:57

Manchester City is in de Champions League gekoppeld aan Sporting Portugal, dat in de groepsfase tweede werd achter Ajax. Het is een speciaal duel voor Pedro Porro, die door de Engelse topclub wordt verhuurd aan de komende tegenstander. Pep Guardiola kent de huurling niet persoonlijk, bekent hij op de persconferentie voorafgaand aan het duel.

Porro werd in 2019 door City overgenomen van het Spaanse Girona, maar hij trainde zelfs niet een keer mee met de Engelse club. Hij werd meteen verhuurd aan Real Valladolid en is inmiddels voor twee jaar uitgeleend aan de Portugese topclub. "Ik ken hem, maar we hebben 250 spelers verhuurd en ik kan niet met ze allemaal praten... Daar heb ik geen tijd voor. Ik ben wel blij dat het goed gaat met hem", wordt de oefenmeester geciteerd door Record.

De trainer ging tijdens de persconferentie ook in op de kansen om de volgende ronde te bereiken. De trainer zag zijn ploeg vier keer winnen en twee keer verliezen in een poule met Paris Saint-Germain, Club Brugge en RB Leipzig. "We hebben het geweldig gedaan tot nu toe. Alleen voor het duel in Leipzig waren we mentaal niet klaar, maar toen waren we al geplaatst voor de volgende ronde", doelt Guardiola op de 2-1 nederlaag in Duitsland. "Voor de rest deden we het goed. Die lijn moeten we nu doortrekken."

De oefenmeester heeft veel vertrouwen in zijn team, dat al jarenlang aast op de internationale prijs. Tot dusver is dat nog niet gelukt, al werd vorig seizoen de finale gehaald. Nu moet de beker eindelijk gewonnen worden. "Het vertrouwen bij ons is enorm, dat was de afgelopen seizoenen ook al zo. Wij zitten nu in een goede fase en de sfeer in het team is geweldig. Dat is echt uitzonderling. Iedereen wil beter worden, we vechten voor het hoogst haalbare", besluit de Spanjaard.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen