NEC droomt van Europees voetbal en durft ambitie uit te spreken

14 februari 2022, 11:55

Nu handhaving bijna zeker is, durft NEC te dromen van meer. De Nijmegenaren mikken op een eindnotering in de top-acht, wat zou betekenen dat zij na het reguliere seizoen mogen deelnemen aan de play-offs om Europees voetbal.

NEC verstevigde zondag zijn positie in de middenmoot van de Eredivisie door op bezoek bij sc Heerenveen met 0-1 te winnen. De ploeg van trainer Roger Meijer staat nu op dertig punten en heeft in de resterende twaalf speelrondes waarschijnlijk nog maar een paar punten nodig om handhaving veilig te stellen.

"We hebben het erover alsof het niks is", aldus Meijer na afloop van het duel met Heerenveen tegenover De Gelderlander. "Vorig seizoen eindigden we als zevende in de Keuken Kampioen divisie. De doelstelling is nog altijd handhaving, maar de ambitie is de achtste plaats. Zo hebben we ook deze wedstrijd aangevlogen. Bij winst zouden we naar boven kijken."

Doelman Mattijs Branderhorst stelt dat NEC 'op zich' wel goed bezig is. "Maar het spel moet echt beter. We kunnen leunen op de verdediging, dat hebben we al vaak genoeg bewezen. Dus dan mogen we wel meer risico nemen in de opbouw. Als we de bal langer in bezit houden, dan wordt het makkelijker om wedstrijden over de streep te trekken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen