Xavi complimenteert Luuk de Jong wederom: "Het is geen toeval"

14 februari 2022, 09:38

Niet voor de eerste keer dit seizoen was Luuk de Jong zondagavond tegen Espanyol (2-2) goud waard voor FC Barcelona. Met een doelpunt diep in blessuretijd behoedde de Nederlandse spits zijn ploeg voor een nederlaag. Voor Xavi komt de nieuwe heldenrol van De Jong niet als een grote verrassing.

Met een kopbal in minuut 96 redde De Jong in het hol van de leeuw een punt voor Barcelona. "Dat is geen toeval", stelt Xavi. "Luuk is een professional, een voorbeeld voor de andere spelers. Dat heb ik ook al vaker tegen het team gezegd. Hij is een echte doelpuntenmaker en dat heeft hij toen hij binnen de lijnen kwam weer laten zien."

Lees ookDruk op Xavi neemt toe: 'Superluuk is de beste winteraanwinst'

De Jong maakte tegen Espanyol zijn vierde competitiedoelpunt dit seizoen. "Ik probeer in het strafschopgebied te staan voor de voorzetten die komen. Gelukkig kon ik een doelpunt maken dat ons een belangrijk punt opleverde", aldus De Jong, die zijn blijdschap na het maken van de 2-2 niet onder stoelen of banken stak. Tijd om het doelpunt uitgebreid te vieren, was er echter niet. "Ik ging op zoek naar de bal zodat we het nog één keer konden proberen."

In januari werd De Jong richting de uitgang van Camp Nou geduwd, maar ondanks de komst van Ferran Torres, Adama Traoré en Pierre-Emerick Aubameyang bleef de van Sevilla gehuurde spits. "Men kent mijn kwaliteiten. Ik heb een aantal doelpunten gemaakt en hoewel ik nu vanaf de bank start, ben ik blij om voor Barcelona te spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen