Madueke veel indruk: "Groot verschil of je tegen hem of Doan speelt"

14 februari 2022, 09:11   Bijgewerkt: 14 februari 2022, 09:40

Noni Madueke heeft met zijn optreden tegen Vitesse veel indruk gemaakt op Arnold Bruggink en Kenneth Pérez. De negentienjarige Engelse aanvaller was zaterdagavond de grote uitblinker aan de zijde van PSV, dat in de GelreDome drie punten bijschreef door met liefst 0-5 te winnen. Hoewel Madueke niet tot scoren kwam, leverde hij wel een weergaloze assist en had hij in een ander doelpunt ook een enorm aandeel.

"Die dribbels van hem zijn zo bepalend", zegt Bruggink bij het ESPN-programma Dit was het Weekend. "Hij is zó explosief en coördinatief ook nog eens zó sterk. Daar kan de rest van profiteren. Het is een groot verschil of je Doan of Madueke tegenover je hebt staan. Van Doan wordt een tegenstander niet bang. Madueke is een speler die meer aan de buitenkant gaat staan, waardoor Götze in die ruimtes kan komen."

Ook Pérez zag Madueke uitblinken. De analist loopt echter niet meteen de polonaise. "Hij was geweldig, maar dat was hij in het begin van het seizoen ook. Toen waren er ook veel wedstrijden waarin het nergens op leek, hij tegen tegenstanders aanliep en heel vaak werd gewisseld. Nu is het hopen voor hem en PSV dat hij fit blijft, want hij brengt veel meer bravoure en kwaliteit dan Doan, die het voor zijn doen best wel goed ingevuld heeft."

Madueke is door blessureleed een behoorlijke tijd uit de roulatie geweest, maar is tot tevredenheid van zijn trainer nu helemaal terug. "Dat hij het talent heeft om voortreffelijk te zijn, wisten we al. Dat heeft hij al meerdere keren laten zien, met name ook aan het begin van het seizoen", aldus Roger Schmidt tegenover De Telegraaf. "Maar het is niet zo evident dat je ook na zo'n lange afwezigheid direct het verschil kan maken. Maar hij is zo gelukkig dat hij terug is, dat hij er direct weer staat. Het is voor hem een ramp geweest om er zo lang uit geweest te zijn. Ik hoop dat hij nu fit kan blijven tot het einde van het seizoen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen