Ronald Araújo biedt excuses aan voor 'ongelukkig' gebaar in derby

14 februari 2022, 08:38

Ronald Araújo heeft spijt van zijn gedrag in de slotfase van de wedstrijd tussen Espanyol en FC Barcelona (2-2). Toen vlak voor tijd Nico Melamed van het veld werd gestuurd, maakte de Uruguayaanse verdediger een gebaar dat bij het publiek in het Estadi Cornellà-El Prat niet in goede aarde viel.

Araújo kwam in de derby van Barcelona een helft in actie. Halverwege moest hij zich vanwege een blessure noodgedwongen laten vervangen. Het belette hem niet om zich te bemoeien met wat er op het veld gebeurde. Vlak voor het einde van de wedstrijd besloot de verdediger in woord en gebaar de confrontatie op te zoeken met Melamed, die even daarvoor zijn tweede gele kaart van de wedstrijd had gekregen.

Met zijn vingers maakte Araújo een verwijzing naar de mogelijke degradatie van Espanyol, wat de supporters van de thuisploeg hem niet in dank afnamen. 'Ik wil mijn excuses aanbieden aan alle mensen van Espanyol voor mijn ongelukkige gebaar. Ik beschouw mezelf als persoon die respect heeft voor rivaliserende clubs en hun supporters. Daarom ben ik niet trots op wat er is gebeurd', schrijft Araújo op Twitter.

Xavi liet zich na afloop van de burenruzie ook uit over het gedrag van de Uruguayaan. "We moeten respect tonen naar de tegenstander, de scheidsrechter en de supporters", aldus de trainer, die het gebaar van Araújo niet heeft gezien. "Maar ik bied mijn excuses aan als dit is gebeurd. Het hoort niet."

Lees ookDruk op Xavi neemt toe: 'Superluuk is de beste winteraanwinst'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen