Koopmeiners flink geprezen: 'Volgens mij deed Peer ook mee'

14 februari 2022, 08:21

Teun Koopmeiners is bezig aan een ijzersterk eerste seizoen bij Atalanta Bergamo. Hij speelde met Atalanta tegen Juventus weliswaar gelijk (1-1), maar werd verkozen tot man of the match. Niet alleen zijn trainer was uitzinnig over zijn prestatie, maar ook de Italiaanse media en de Nederlandse voetbalkenners waren erg positief.

Kenner van het Italiaans voetbal Willem Haak schreef dat het scoutingsbeleid van Atalanta weer zijn vruchten heeft afgeworpen. 'Koopmeiners is voor Atalanta een (zoveelste) voltreffer gebleken. De afgelopen maanden uitgegroeid tot vaste kracht. Eerste helft tegen Juventus heel erg sterk.' Ook kenner van het buitenlands voetbal van Voetbal Interantional Süleyman Öztürk was erg enthousiast.

'Bij Atalanta speelde vandaag behalve Teun Koopmeiners ook zijn broer Peer mee. Anders kan ik het niet verklaren. Koopmeiners stond overal.' Voormalig voetballer Marco Tardelli ging nog een stap verder. "Het is echt genieten om Teun Koopmeiners te zien spelen. Hij is overal op het veld te vinden en doet altijd iets goeds met de bal."

Ook in de Italiaanse media werd zijn goede optreden opgemerkt. Eurosport Italië is positief, maar ziet nog wel een verbeterpunt. 'Koopmeiners vormt steeds meer een soort metronoom bij Atalanta. Het is een geweldige speler, alleen kan zijn eindpass nog beter.' Koopmeiners moest het in het begin van het seizoen vaak doen met invalbeurten, maar heeft inmiddels een vaste basisplaats te pakken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen