Juventus pakt punt na wereldgoal en ongelukkige hoofdrol De Ligt

13 februari 2022, 22:41

Juventus heeft zondagavond op het nippertje een punt gepakt op bezoek bij Atalanta Bergamo. Die ploeg verkeerde al wekenlang in een mindere vorm, terwijl opponent Juventus juist in goeden doen is en de vierde plek recent overnam. Desondanks kwam de Oude Dame het prachtige openingsdoelpunt van Ruslan Malinovskiy na een overtreding van De Ligt pas in blessuretijd pas te boven (1-1). 

Met Marten de Roon, Hans Hateboer, Koopmeiners en De Ligt als basisklanten was er ongekend veel Nederlandse inbreng. Aan Atalanta's kant was Koopmeiners de absolute uitblinker, want de voormalig AZ-middenvelder was meermaals gevaarlijk met schoten en zorgde ook voor diepgang. In de eerste helft werd hij weggestuurd en vervolgens onderuit gehaald door de ver uitkomende Wojciech Szczesny. De keeper raakte Koopmeiners en de VAR keek naar het moment, maar een overtreding (en dus rode kaart vanwege de doorgebroken speler) vond de video-arbiter het echter niet.

Juventus ontsnapte later in de eerste helft opnieuw aan een tegenvaller, met hulp van de VAR. Want De Ligt blokte een schot in het eerste bedrijf met zijn rib, waar iedereen van Atalanta dacht aan een handsbal. Maar ook daarin ging de VAR niet mee, waardoor het lang duurde voordat de eerste treffer van de avond op de borden kwam. Pas nadat De Ligt tegenstander Malinovskiy onderuit had getrokken en daarvoor geel ontving, viel werd er gescoord.

De Oekraïner ging namelijk zelf achter de bal op ruim dertig meter staan en schoot op heerlijke wijze raak (zie onder). Het was zijn vijfde doelpunt dit seizoen vanaf buiten het strafschopgebied, geen enkele speler lukte dat tot dusver vaker in de Serie A. Daarmee leek het lot voor de Oude Dame beslecht, maar de eerste competitienederlaag in dit kalenderjaar werd in de slotfase voorkomen voor het elftal van Massimilano Allegri. Diep in blessuretijd kopte Danilo alsnog de gelijkmaker tegen de touwen, waarmee de cruciale vierde plek in elk geval voorlopig blijft behouden. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen