Bosz haalt uit naar Franse pers: "Veel dingen gelezen die vals zijn"

13 februari 2022, 22:21

Peter Bosz (58) heeft zondag uitgehaald naar de Franse media. De oefenmeester nam voor het duel met OGC Nice routinier Jérôme Boateng niet op in zijn selectie en dat zorgde voor veel speculatie. De Duitser was niet geschorst of geblesseerd en de geruchten deden de ronde dat hij zou hebben gebotst met de Nederlandse coach. Volgens de oefenmeester klopt er niets van de indianenverhalen in de media.

Boateng zou ruzie hebben gehad met de reeds vertrokken Bruno Guimarães en later ook Léo Dubois en zou bovendien niet de juiste houding hebben gehad tijdens een training. Bosz liet in het midden wat wél de reden van de verbanning was, maar counterde de verhalen wel. "Voor mij was Boateng niet klaar om te spelen vandaag", begon de coach na de 2-0 zege op OGC Nice.

"Wat ik over zijn afwezigheid kan zeggen? Niet al te veel. Ik heb het er persoonlijk met over hem gehad en daarmee is het klaar", aldus Bosz, die nog wel opmerkte dat de pers niet goed geïnformeerd is over de zaak. "Want ik heb ook heel veel dingen gelezen die niet waar en zelfs vals zijn." Doordat hij zelf ook geen duidelijkheid gaf over wat de reden wel is, werkte Bosz de speculatie overigens zelf ook enigszins in de hand.

Lees ookXavi Simons tussen Mbappé en Messi

Steun vanuit de clubleiding

Verder was er opnieuw steun van president Jean-Michel Aulas voor Bosz. Hoewel er veel kritiek was op de Nederlandse coach, beweerde Aulas wederom dat de positie van de oefenmeester nooit onder vuur heeft gestaan. Volgens hem is de reeks in 2022 prima, zeker gezien de grote hoeveelheid afwezigen en zieken. 'We hebben nog uitzicht op een goede klassering in de Ligue 1 en supporten het team in de Europa League.'

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen