Nieuwe rol Frenkie de Jong bevalt Xavi bij FC Barcelona

13 februari 2022, 19:59

Frenkie de Jong (24) start zondagavond in de basis bij FC Barcelona. De middenvelder heeft in zijn nieuwe rol opnieuw een basisplaats gekregen onder Xavi. De oefenmeester lijkt sowieso zijn ideale elf gevonden te hebben, want hij wijzigde zijn opstelling voor de derby tegen Espanyol bijna niet ten opzichte van de gewonnen La Liga-topper tegen Atlético Madrid.

In die wedstrijd werd duidelijk dat Xavi in een soort 3-5-2-systeem met De Jong meer achterin wil spelen. Jordi Alba (links) en Adama Traoré (rechts) bestrijken daarbij de volledige flanken, waardoor er ruimte is voor de Nederlander om uit te zakken naar de zijkant. Tussen de verdediging en middenveld floreert hij vooral aan de linkerkant, als hij de ruimte krijgt om uit te zakken.

Dat is niet alleen de Spaanse media, maar ook Xavi dus goed bevallen. Omdat Dani Alves vorige week met rood werd weggestuurd, zal ditmaal Sergino Dest aan de rechter binnenkant op het middenvelder impulsen moeten zorgen. Verder zijn de tien basisklanten dezelfde als vorige week, waardoor Luuk de Jong wederom als bankzitter begint. Memphis Depay is nog niet fit genoeg en zit niet bij de wedstrijdselectie.

Lees ookSpaanse media zagen 'meedogenloze' Frenkie: "Hij stond op"

Opstelling FC Barcelona: Ter Stegen; Dest, Piqué, Araujo, Jordi Alba; Frenkie de Jong, Busquets, Pedri; Adama, Ferran Torres, Gavi

Opstelling Espanyol: Diego López; Aleix Vidal, Sergi Gómez, Cabrera, Pedrosa; Yangel Herrera, Keidi Bare

Darder, Puado, Vilhena; Raúl de Tomás

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen