Ten Hag spreekt zich uit over de vaste penalty-nemer bij Ajax

13 februari 2022, 19:31

Ajax-trainer Erik ten Hag ziet vooralsnog geen reden om een andere strafschopnemer aan te wijzen. Hoewel Dusan Tadic voor de tweede week op rij miste, gaat de coach zeker niet ingrijpen. "Wie de volgende strafschop neemt? Dusan Tadic", zei de oefenmeester resoluut. 

Dat deed hij tegenover ESPN na de zege op FC Twente. Daarop werd gevraagd of Tadic ook nog vaker kan missen voor Ten Hag wel zijn keuze wél wijzigt. "Nee, dat niet. Met dat missen moet hij wel gaan stoppen. We hebben heel veel andere goede nemers. Haller mist nooit, Berghuis en Klaassen willen ook graag. Er zijn genoeg kandidaten, maar Tadic heeft zoveel strafschoppen benut. Ik kan over hem ook heel mooie lijstjes opnoemen", zei Ten Hag.

De oefenmeester werd ook gevraagd of hij zich stoorde aan het feit dat Daley Blind boos reageerde op zijn wissel. "Natuurlijk begrijp ik die boosheid. Daarom zijn het zulke goede spelers, vanwege hun intrinsieke motivatie. Zij willen alles spelen. Die drive moeten ze hebben om in de top te spelen. En dat is prima, al staat het team natuurlijk boven alles", zei Ten Hag. 

Dat Nicolas Tagliafico minuten kon maken, had ook alles met de stand te maken. "Ik ben blij met het niveau dat we halen en de verbeteringen die we laten zien. FC Twente komt met 5-0 nog goed weg", vond Ten Hag, die content was met wat zijn elftal wederom liet zien. "We zijn na de winterstop beter gaan spelen en daar zijn we heel erg content mee. Al hadden we het het eerste half uur moeilijk."

Lees ookAjax maakt wederom indruk: 'Een genot

Ook werd Ten Hag nog even gevraagd naar de hattrick die Sébastien Haller maakte. "Daar ben ik heel blij mee, want hij scoorde voorheen niet zo vaak vaker in één wedstrijd", wist de coach. "Maar dit seizoen scoorde hij vier keer in Lissabon. Nu drie doelpunten en een assist. Dat is een geweldige prestatie."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen