Van der Sar ontkent: "Dat staat los van het artikel in de NRC"

13 februari 2022, 18:13

Edwin van der Sar stelt dat de uitkomsten van het onderzoek binnen Ajax los staan van het artikel in het NRC. Hoewel het landelijke medium bezig was met de ontwikkelingen binnen de Johan Cruijff Arena met directeur voetbalzaken Marc Overmars, stelt de algemeen directeur van de Amsterdammers dat de ontwikkelingen bij Ajax daar geen invloed op hadden.

"Het klopt dat ik een mail heb gestuurd op 25 januari naar het personeel om misstanden te melden. Je kan je mond houden of gaan kijken of het ook speelt in deze organisatie", aldus Van der Sar tegenover Voetbal International. "We kunnen er allemaal wel van uitgaan dat we een perfecte organisatie hebben en succesvol zijn, en dat het stadion is uitverkocht als de mensen weer terug mogen komen. Maar goed, een hele organisatie overzien is vrij lastig. Je wilt graag dat er een open en transparante organisatie is. We hebben dit niet geprobeerd intern te houden. Met de omvang en de langdurigheid en het aantal en de positie, dan is dat iets waar je actie in moet ondernemen. En dat hebben we ook gedaan. Dat staat los van het artikel in de NRC."

Van der Sar gaat naar aanleiding van de reacties op zijn e-mail actie ondernemen bij Ajax. "Dat betekent wel dat je voor een gezond sport- en werkklimaat moet zorgen. We willen goede managers hebben, een goede HR-afdeling, dat je contactpersonen hebt. En het gaat ook om: hoe makkelijk zijn deze personen te vinden? Dat gaan we analyseren, ook met de externe partijen die we al ingeschakeld hebben."

Lees ook: Gedrag Overmars was bij Ajax bekend voor de contractverlenging

Dat er binnen Ajax een cultuur zou zijn ontstaan waarin men dergelijke dingen niet durft aan te kaarten, daarin herkent Van der Sar zich niet. "Er komen een hoop collega's, ook vrouwelijke collega's, die zeggen dat ze het fantastisch vinden om hier te werken. De sfeer, hoe je meegenomen wordt in zaken. Ik denk dat altijd als er wat gebeurt in je organisatie dat je achter je oren krabt van wat als? Maar ja, het is niet gebeurd. We hebben 550 personeelsleden, ik kan helaas niet op 550 personeelsleden toezien wat ze doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen