Rampzalige middag voor grote kans missende Weghorst

13 februari 2022, 16:51

Wout Weghorst heeft zondag nagelaten om zich al meteen onsterfelijk te maken bij Burnley. Nadat hij een belangrijke rol had in de remise tegen Manchester United (1-1), kreeg hij tegen Liverpool een enorme kans. De Nederlander had het vizier ditmaal niet op scherp, waardoor niet hij, maar Fabinho matchwinner werd (0-1). Bovendien viel de Nederlandse spits ook nog eens geblesseerd uit.

Daarmee werd het al met al een rampzalige middag voor Weghorst, met wie de hekkensluiter in de eerste twee duels ongeslagen bleef (twee remises). In zijn derde wedstrijd kon hij na twintig minuten uit een razendsnelle counter voor het openingsdoelpunt zorgen, maar oog-in-oog met Liverpool-goalie Alisson faalde hij (zie onder).

Daardoor kon Fabinho vlak voor de pauze voor het enige doelpunt in het duel zorgen. Uit een hoekschop liep hij de bal in twee instanties binnen. Anders dan in de eerste twee duels maakte Weghorst voor Burnley ook nog niet de negentig minuten vol, al had dat alles te maken met de blessure die opliep in de slotfase. Hij moest namelijk met hamstringklachten worden vervangen door Ashley Barnes.

Tottenham HotspurWolverhampton Wanderers 0-2

Steven Bergwijn heeft eveneens een vervelende middag gehad met Tottenham Hotspur. In eigen huis had de Nederlandse aanvaller een serieus gaatje kunnen slaan tegen een directe concurrent, maar in plaats daarvan zag het The Wolves juist weer over zich heen komen op de ranglijst. Binnen een kwartier bepaalden Raúl Jiménez en Leander Dendoncker al de eindstand in het voordeel van de gasten: daar kon ook invaller Bergwijn in de laatste twintig minuten niets meer aan veranderen.