Van der Sar dacht aan stoppen bij Ajax en gaat in op opvolging Overmars

13 februari 2022, 16:20

Edwin van der Sar (51) heeft gedacht om per direct te stoppen bij Ajax na het nieuws rondom Marc Overmars. De algemeen directeur van de Amsterdammers had 'een heel zware periode' na het vertrek van de directeur voetbalzaken. Toch zal hij gewoon aanblijven in de Johan Cruijff Arena. 

Tegenover ESPN en De Telegraaf heeft Van der Sar dat uit de doeken gedaan. "Maar ik wil Ajax op een goede manier naar de finish loodsen en doorgaan waar we mee bezig zijn", aldus Van der Sar, die tevens steun haalde uit de collega's die naar hem toekwamen. "Dat geeft me heel veel steun om door te gaan zonder mijn ogen te sluiten voor wat hier is fout gegaan. Die misstanden moeten we voorkomen en daar gaan we intern, maar ook met externe expertise aan de slag."

Verder maakte Van der Sar nog maar eens duidelijk dat hij niets wist van wat er speelde rondom Overmars, tot vlak voor het moment dat de zaak ging rollen en ook naar buiten kwam dat hij zich schuldig had gemaakt aan grensoverschrijdende gedrag binnen Ajax. 

Lees ook: Gedrag Overmars was bij Ajax bekend voor de contractverlenging

Opvolging Overmars

Tevens werd Van der Sar ook gevraagd naar wie de eventuele opvolger wordt van Overmars. De oud-keeper gaat die rol in elk geval niet zelf op zich nemen. "Ik ga de werkzaamheden van Overmars als directeur voetbalzaken niet op me nemen. We gaan intern overleg voeren hoe we met zijn vertrek om zullen gaan", aldus Van der Sar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen