Gedrag Overmars was bij Ajax bekend voor de contractverlenging

13 februari 2022, 15:52

Ajax was op het moment van de contractverlenging van Marc Overmars al wel op de hoogte van het grensoverschrijdende gedrag rond de directeur voetbalzaken. Dat heeft algemeen directeur Edwin van der Sar zondagmiddag laten weten. Hoewel de zaak pas vorige week écht ging rollen, was het intern dus wel al langer bekend.

Dat vertelde Van der Sar zondagmiddag tegenover het De Telegraaf en diverse andere media. Daarmee heeft hij een week na het nieuws over Overmars voor het eerst gereageerd op de situatie in de Johan Cruijff Arena. De afgelopen week werd vooral Erik ten Hag naar voren geschoven als de man die tekst en uitleg moest geven, maar inmiddels heeft ook Van der Sar van zich laten horen.

"Het was vlak voor 28 januari en betrof geluiden. Wij wilden dat eerst onderzoeken alvorens hier ruchtbaarheid aan te geven of de verlenging uit te stellen", legde Van der Sar uit waarom Overmars toch een nieuw contact kon tekenen in Amsterdam. "Pas later kregen wij een breder beeld van de gedragingen en is er gehandeld." Bij het tekenen van zijn nieuwe contract kreeg de 'td' bovendien een bonus van liefst 1,25 miljoen euro. "Wat daarmee gebeurt is een zaak van de rvc." 

Lees ook: Van der Sar praat niet in de media over Overmars: "Gebroken man"

Dat Van der Sar niet eerder naar buiten toe heeft gehandeld, kwam volgens hem omdat er andere dingen moesten gebeuren. "Mijn prioriteit als algemeen directeur van Ajax lag bij de slachtoffers en de interne organisatie", verklaarde hij zijn afwezigheid in de media. Eerder werd al wel duidelijk dat hij intern wel het een en ander heeft gedaan na het nieuws over Overmars.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen