Italiaanse primeur voor Haps bij belangrijke driepunter

12 februari 2022, 23:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ridgeciano Haps heeft een primeur te pakken: de vleugelverdediger heeft zijn eerste doelpunt in de Serie A gemaakt. Daardoor was hij belangrijk bij de driepunter van zijn ploeg en zette hij zichzelf in de geschiedenisboeken: hij is de eerste international van Suriname die scoort in de Italiaanse competitie.

De oud-speler van Feyenoord en AZ maakte net voor rust de gelijkmaker voor Venezia, dat op achterstand was gekomen door Torino-speler Josip Brakalo. Na een paar minuten in de tweede helft stond had de ploeg de achterstand helemaal omgebogen: Domen Crnigoj maakte de 2-1, wat meteen de eindstand was van het duel. Drie belangrijke punten voor de nummer zeventien van Italië, waar ook voormalig VVV-doelman Niki Mäenpää, de vorig jaar aan FC Twente verhuurde Tyronne Ebuehi en oud-Ajacied Dennis Johnsen spelen.

Haps zorgde met zijn treffer dus voor een nieuwe mijlpaal in de rijke geschiedenis van het Italiaanse voetbal door als international van het Zuid-Amerikaanse land te scoren. Spelers met Surinaamse roots wisten wel al te scoren in de Serie A, zoals Aron Winter, Clarence Seedorf en Edgar Davids. Zij speelden echter hun interlands voor Nederland.

Voor Venezia was het doelpunt van de vleugelverdediger én de daaropvolgende winnende treffer broodnodig. De ploeg staat door de driepunter één punt boven de degradatiezone, waarbij nummer achhtien Cagliari dus in de nek hijgt van de promovendus. Nummer negentien Genoa heeft zeven punten minder, terwijl het gat met hekkensluiter Salernitana al tien punten is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen